5/5 - (1 امتیاز)

برای مراقبت بهتر از کودکان خود و آشنایی با روش های صحیح تربیتی و برخورد با اختلالات کودکان، مقالات زیر را مطالعه کنید!

برای دسترسی به هر دسته، روی مقاله مورد نظر کلیک کنید.

روانشناسی کودک

چون که با کودک سر و کارت فتاد / هم زبان کودکی باید گشاد

همان گونه که از این شعر استنباط می شود، نحوه برخورد با کودکان و رفتار با آن ها تا حد بسیار زیادی در رشد و تربیت کودکان تاثیرگذار است. لذا روانشناسی کودک به کمک والدین آمده است تا رفتار های درست و شیوه های تربیتی موثر برای رشد یک کودک بدون ایجاد خلا های روحی و جسمی را به آن ها بیاموزد.

دغدغه های زندگی در دنیای کودکانه ی بچه ها با دغدغه های بزرگسالان بسیار متفاوت است. بچه ها دوست دارند بازی کنند و تمام اوقات بیداری خود را به تفریح و سرگرمی بپردازند و برای رسیدن به این مقصد، از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند؛ در حالی بزرگترها، یا مشغول کارند و یا حوصله ای برای برآوردن این نیاز های کودک ندارند. به دلیل همین تناقضات است کودکان دچار کمبود های عاطفی و اختلالات متعدد می شوند؛ در اینجا روانشناسی کودک به کمکولدین آمده است.

یکی از مشکلات والدین کودک در برآوردن مقاصد فرزند، این است که فکر می کنند فرزندشان به جز تامین خوراک و پوشاک به چیز دیگری احتیاج ندارد و هیچ مشکلی برای اوپیش نمی آید؛ در حالی که تامین نیاز های روحی برای کودکان بسیار مهم تر از تامین نیاز های مادی آن هاست، و پر کردن خلا های روحی آن ها به رشد شخصیت و آینده آن ها کمک بیشتری می کند.

روانشناسی کودک با بررسی تمامی عناصر تربیتی کودکان، و ارائه ای درست از شخصیت روانشناختی دنیای کودکانه، به شما کمک می کند تا کودک خود را بهتر بشناسید و نحوه درست برخورد با هر یک از رفتار های او را بیاموزید.

مهم ترین اقسام روانشناسی کودک

رشد کودک: رشد کودکان شامل سه بخش رشد جسمی و فیزیکی کودک، رشد ذهنی و رشد اجتماعی کودک می باشد.

رشد فیزیکی کودک با بالا رفتن سن او به مرور زمان کامل می شود. این بخش از رشد کودک به میزان بسیار زیادی به تغذیه و رژیم غذایی تعبیه شده برای کودک بستگی دارد. خوردن غذاهای مکمل و مقوی در گروه های سنی “الف” و “ب”، در رشد فیزیکی آن ها بسیا موثر است.

رشد ذهنی و روانی کودک، مهم ترین بخش رشد و تربیت کودکان محسوب می شود. والدین باید بیشترین تمرکز و حساسیت خود را در رشد ذهنی کودکان خود خرج کنند تا بتوانند او را با کمترین خلا های روانی رشد دهند و وارد اجتماع کنند.

رشد اجتماعی کودک شامل آمادگی کودک برای ورود به اجتماع و ارتباط با همسالان خود و برقراری رابطه دوستی با آن ها می شود.

با مطالعه عناصر مهم در روانشناسی کودک با این المان ها بیشتر آشنا شده و کودکی شاد و پر انرژی خواهید داشت.

نقطه عطف زندگی کودک: نقطه عطف زندگی کودک، همان مهم ترین مراحل مسیر زندگی فرزند شما به حساب می آید. این نقاط عطف مراحل رشد جسمی و روانی را در بر می گیرد. با آنالیز و اندازه گیری معیار های نقاط عطف زندگی کودک، نمودار هایی به دست می آید که می توان نقاط قوت و ضعف شخصیت او را شناخت و برای برای گسترش یا حرف هر یک از آن ها از شخصیت کودک، برنامه ریزی کرد.

رفتار شناسی کودک: در این قسم از روانشناسی کودک، آنالیز رفتار های کودک مورد توجه و بررسی قرار می گیرد. رفتار کودک به مرور زمان و با بزرگ شدن دچار تغییراتی می شود که شناخت این تغییرات و پر کردن اختلالات و خلاهای آن ، در روند رشد کودک بسیار موثر است.

احساس شناسی کودک: احساس شناسی کودک، مانند رفتار شناسی انجام می شود با این تفاوت که در احساس شناسی کودک، احساسات و عواطف کودک مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه شناسی کودک: شناخت و بررسی رفتار های کودک در جامعه و ارتباط کودک با دیگران، در بخش جامعه شناسی کودک گنجانده می شود.

نوشتن مقاله برای کودکان و آشنا کردن والدین با فراز و نشیب های تربیت کودک، آن ها را با روش های صحیح تربیتی فرزندان آشنا رده و در مسیر درست قرار می دهد.

مقاله های مرتبط با روانشناسی کودک به خصوص برای پدران و مادرانی که فرزند اول خود را به دنیا آورده اند، بسیار مفید و کارامد می باشد. این والدین با مطالعه مقاله هایی در زمینه غذای کودک، برنامه های زمانبندی خواب در کودکان، زمانبندی راه رفتن و حرف زدن بچه، نحوه بازی با کودک، و یا مطالعه مقاله هایی که مربوط به اختلالات کودکان در گروه سنی الف می شود؛ نظیر مقاله های بیش فعالی کودکان و بیش فعالی کودکان، شب ادراری در کودکان، نحوه مقابله با ترس و اضطراب کودکان و پرخاشگری در کودک، می توانند با این فراز و نشیب ها بیشتر آشنا شده و برای جلوگیری از بروز یا رفع آن ها اقدام کنند.

گاه اختلالی که برای کودک ایجاد می شود به مراحل شدیدتری رسیده و تشخیص و درمان آن نیازمند مراجعه به روانشناس کودک می باشد، در این صورت والدین باید برای درمان و رفع مشکل کودک خود به روانشناسان و متخصصان حاذق  در این رابطه مراجعه کنند.

آتلیه عکاسی بنسای